Showrooms

Lees hier wat de sponsoring met Giant inhoudt

Mijn BAD is vaste sponsor van het Giant/Liv Benelux off road team. Niet alleen zie je onze logo’s terug op de tenues, maar de sponsoring betekent natuurlijk veel meer. Wij nemen in dit blog mee wat de sponsoring tussen Mijn BAD en Giant inhoudt.

‘’De reis’’

Talenten beginnen meestal bij Giant Stores en wanneer ze op nationaal niveau succesvol zijn, dan maken ze kans op opgenomen te worden in het Giant/Liv Benelux off road team. Voor het kunnen doorgroeien hebben ze goed materiaal, wedstrijd programma’s en begeleiding nodig. Waar hebben we het dan over? Onder materialen verstaan ze: 2/3 fietsen per persoon, banden, kleding, vermogensmeters en voedingssupplementen.

Wedstrijdprogramma’s

De wedstrijdprogramma’s gaan specifiek over de internationale competitie, Hors categorie wedstrijden en wereldbekerwedstrijden door heel Europa. Je verblijft hier minimaal 4 dagen in verband met parcoursverkenning en wedstrijden in de Benelux 2 dagen. Met deze wedstrijden is vaak veel geld gemoeid en dus niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarnaast biedt Giant trainingskampen aan in het buitenland en een winterkamp voor het trainen van de techniek en conditie.

Begeleiding

Begeleiding krijgen de sporters in de breedste zin van het woord. Ze kunnen hulp krijgen van een voedingsdeskundige, testen doen onder leiding van een vaste sportarts, gebruik maken van een techniektrainer in Limburg (3 tot 4 keer per jaar). Tot slot zetten ze budget in voor verzorging/begeleiding tijdens de wedstrijden. Met name op de lange wedstrijden is het een must om verzorgingsposten te hebben .

Afgelopen jaren hebben ze bij Giant een kleine koerswijziging doorgemaakt door iets minder op jong talent te pitchen, maar wat meer op ‘’gearriveerd’’ talent om zo meer zichtbaarheid te creëren tijdens wedstrijden in endurance en gravel. Gravel is met name een populaire discipline.

Meet Thom Bonder

Thom was een talentvolle junior- en U23 rijder (Nederlands kampioen) die de wereld van het mountainbiken nog moest ontdekken. Het mountainbiken kent diverse disciplines en Thom heeft door het meedraaien in die programma’s zijn sterktes en zwaktes ontdekt. Hij specialiseert zich momenteel vooral op de marathon/lange afstand discipline waar hij inmiddels een constant niveau van top 5 in de Benelux laat zien en zijn overwinning regelmatig mee pakt.

Thom wil de focus nu meer leggen richting de off road discipline gravel racen. Hij blijkt daar erg goed in te zijn. Zijn droom is om deel te nemen aan de Unbound (zwaarste gravel race in de wereld 330 km).

Meet Lars van Ark

Lars is dit jaar nieuw bij het team en begint net aan zijn ‘’reis’’. Hij is ontdekt door een Giant Store in Apeldoorn en wordt gescout om hem de mogelijkheden te geven om hogerop te komen. Op veel disciplines komt Lars goed uit, maar door zijn enthousiasme is hij soms wat onbezonnen. Hij vindt daarom de feedback erg fijn die hij krijgt.

Meer weten over de sponsoring van dit team? Klik dan hier.  Daarnaast bieden we jou uiteraard meer badkamerinspiratie. Maak kennis met onze Belevingsbadkamers: Calm & balanced, Lines & rhythm, Urban Industrial en Boutique chique