Showrooms

Essentiële tips & tricks voor badkameronderhoud

Tips & tricks voor badkameronderhoud -Primabad

Het onderhoud van jouw badkamer is van groot belang. Deze omgeving is gevoelig voor de ophoping van vuil en schimmel. Een goed onderhouden badkamer geeft rust en staat netjes. Naast de reguliere dagelijkse schoonmaak is het nodig om grondige reiniging eens in de zoveel tijd uit te voeren. Dit voorkomt kalkaanslag, schimmelvorming en het vuil dat vast blijft zitten in de badkamer. In dit blog lees jij tips & tricks voor het schoonmaken van jouw bad of douche, toilet en de wastafel, badkamertegels en voegen in de badkamer. Bij Mijn BAD Sanitairspecialist hebben we alle handige tips & tricks op een rijtje gezet om het schoonmaken van een badkamer veel eenvoudiger te maken!

Schoonmaaktips voor frisse badkamervoegen

Het schoonmaken van badkamervoegen is niet altijd even gemakkelijk en het onderhoud hiervan is zeer belangrijk. Het regelmatig schoonmaken van badkamervoegen voorkomt schimmel en verkleuring in de badkamer. Hierbij kun je gebruik maken van bijvoorbeeld schoonmaakazijn of een toiletreiniger om de voegen schoon te maken. Dit kun je aanbrengen door middel van een spons of een tandenborstel. Gebruik deze schoonmaaktips om stralende en frisse badkamervoegen te krijgen!

 

 

Schoonmaaktips voor badkamertegels - Xenz
Hand in pink glove with sponge washing

Schoonmaaktips voor badkamertegels

In elke badkamer zijn verschillende tegelsoorten. Het effectief onderhouden van deze badkamertegels is belangrijk om te laten glazen. Tegels die glanzen maken elke badkamer perfect af. Voor iedere tegelsoort is een ander schoonmaakproces. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van autowax om kalk- & vuilaanslag tegen te gaan. Dit kun je alleen gebruiken voor gladde keramische tegels, niet op natuurstenen tegels. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een speciaal pH-neutraal onderhoudsproduct gebruiken. Gebruik deze schoonmaaktips om je badkamertegels weer als nieuw te maken!

Onderhoud van douche en bad

Het vuil en kalk wat zich ophoopt in een douche en bad kan voor veel viezigheid zorgen. De douche is een veelgebruikt onderdeel in elke badkamer en daarom is het belangrijk om het onderhoud hiervan grondig te doen.

Om je douche en bad schoon te maken is het belangrijk om na elke douchebeurt de wanden droog te maken en wekelijks gebruik te maken van schoonmaakmiddel om kalkaanslag te voorkomen. Het gebruik van schoonmaakazijn kan hierbij helpen en bij gebruik van schoonmaakazijn is het belangrijk om altijd na te spoelen met water. Voor het schoonmaken van de glazen wanden kun je gebruik maken van glasreiniger. Laat na het schoonmaken goede ventilatie door om schimmelvorming te voorkomen. Gebruik deze tips om iedere douche en bad te laten stralen!

Hygiënetips voor toilet

Iedereen wil graag in een sprankelende schone toiletruimte terecht komen. Een sprankelend toilet is het visitekaartje van een frisse en hygiënische badkamer.

Een duurzame oplossing om een toilet schoon te maken is met groene zeep. Breng het aan, even laten intrekken en je wc is weer sprankelend schoon. Hiervoor kun je ook gebruik maken van een toiletborstel om het overal extra goed aan te brengen. Daarnaast kun je de wc-bril schoonmaken met allesreiniger om het volledige toilet te laten glimmen!

Schoonmaaktips voor een stralend schone wastafel

Deze schoonmaaktips bieden optimale verzorging voor diverse wastafelmaterialen. Een schoongemaakte wastafel toont niet alleen helderheid, maar ook zorg voor elk detail in de badkamer. Een veelgemaakte fout is het gebruik van te agressieve en bijtende schoonmaakmiddelen. Het schoonmaken van de wastafel en het wastafelmeubel kan je het beste doen met een mild reinigingsmiddel. Voor composiet- of granieten wastafels is een mild schoonmaakmiddel geschikt om elke wastafel een gloednieuwe look and feel te geven.

Enkele handige tips voor badkameronderhoud

We delen nog een aantal handige tips voor het schoonmaken en onderhouden van de badkamer:

  • Voer regelmatig kleine reinigingsroutines uit, hierbij kun je denken aan het drogen van douchewanden en muren. Daarnaast is een wekelijkse grondige schoonmaakbeurt van belang om de ophoping van vuil en schimmel te voorkomen.
  • Kies voor de geschikte schoonmaakmiddelen die passen bij de materialen in de badkamer. Een voorbeeld hiervan is een milde reiniger voor sanitair. Azijn is effectief tegen kalkaanslag op tegels.

Wil je meer inspiratie voor in jouw badkamer?

Vraag dan ons gratis badkamer inspiratiemagazine aan. Het Moods Magazine staat boordevol tips, trends en tricks voor in de badkamer. Daarnaast ben je altijd welkom bij één van Mijn BAD Sanitairspecialisten voor meer informatie. Hopelijk tot snel!

Badkamer inspiratie magazine