Showrooms

Besparen in de badkamer doe je zo!

Met alle stijgende kosten, waaronder voor gas en energie, is het steeds belangrijker om bewuster om te gaan met het water, gas en elektriciteit in de badkamer. Ben je eraan toe om te besparen in de badkamer? Wij hebben in dit blog een aantal tips & tricks voor je op een rij gezet. 

Douchetimer

Begin met een simpele tool om de douchebeurt te verkorten. Met een douchetimer douche jij in plaats van 10 minuten bijvoorbeeld 5 minuten en bespaar daarbij enorm (zo’n € 140,- per jaar) op je gasrekening! 

Baddertijd

Houd jij van badderen? Overweeg dan toch minder vaak een bad te nemen. Met een douchebeurt van 9 minuten kost je dit 70 liter warm, terwijl je bij het nemen van een bad al gauw zit op het dubbele aan waterverbruik. Vervang bijvoorbeeld een keer per week het nemen van een bad voor een douchebeurt en bespaar tot gemiddeld € 45,- per jaar op je gasrekening.

Waterbesparende kranen

Heb je wel eens gehoord van besparende kranen? Een besparende douchekop en een besparende wastafelkraan helpen enorm. Bespaar wel tot wel €1.165 per jaar op water- en energiekosten met de besparende kranen van merken die wij in ons assortiment hebben.

In deze kranen zit bijvoorbeeld een doorstroombegrenzer. Bij een wastafel gaat de doorstroom van 10 liter per minuut naar 5 liter per minuut. Onder de douche ga je van 15 liter per minuut naar zo’n 7,5 liter per minuut. Zeker de moeite waard dus!

Ecostand

De laatste tip gaat over jouw cv-ketel. Zet jouw cv-ketel in de ecostand. Veel ketels staan namelijk automatisch op de comfortstand, wat betekent dat er op ieder moment warm water gebruikt kan worden. Met de ecostand bespaar je op gas. De ketel gaat in deze stand het water pas verwarmen als de warme kraan open gaat.

Wil je meer inspiratie voor in jouw badkamer?

Vraag dan ons gratis badkamerinspiratie aan. Het Moods Magazine staat boordevol tips, trends en trics voor in de badkamer. Daarnaast ben je altijd welkom bij één van Mijn BAD Sanitairspecialisten voor meer informatie. Hopelijk tot snel!

Badkamer inspiratie magazine